Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Buffalo 6x6 MPCV 1:35 # Bronco CB35100

Buffalo 6x6 MPCV 1:35 # Bronco CB35100

€74,99
op voorraad
Bouwdoos van de Buffalo 6x6 MPCV 1:35.
Toys & More.
  • Voor 14.00 besteld, morgen in huis.
  • Avondlevering mogelijk.
  • Klantenservice: 06-30255550
  • Levering uit eigen voorraad.
Beschrijving

De Buffalo MPCV 6x6 is afgeleid van de Zuid-Afrikaanse Casspir.

De Casspir is een 4x4 voertuig en de Buffalo een 6x6 voertuig. Ze zijn beide ontwikkeld en gebouwd door Force Protection Inc. Dit was een was een fabrikant van ballistische en explosiebeveiligde voertuigen uit de Verenigde Staten die zijn gebruikt in Irak, Afghanistan, Kosovo en andere hotspots overal ter wereld. Het bedrijf werd in 2011 overgenomen door General Dynamics.

De beide voertuigen zijn bestand tegen mijnen. Door het V-vormige chassis wordt de kracht van de explosie naar de zijkanten afgevoerd en zodoende blijft de voertuigbemanning beschermd. De Buffalo is ook uitgerust met een grote gelede arm, die wordt gebruikt voor het verwijderen van explosieven.

De nieuwere versie is uitgerust met L-ROD bepantsering. Deze extra bepantsering in de vorm van stalen roosters aan de buitenzijde maakt gebruik van lichtgewicht aluminiumlegeringen.  Een eventuele inslag met een RPG detoneert op de roosters in plaats van direct op of tegen het voertuig. Hierdoor is de bemanning nog beter beschermt.

In de productvideo die gemaakt is door Beez Beasley Scale Modelling zie je de Buffalo 6x6 MPCV uitgerust met dit systeem.