Modelbouw DAF YA 328 "Dikke DAF"

Ben je op zoek naar een militair schaalmodel van de DAF YA 328 "Dikke DAF"? Bij Toys & More
is deze online, plus vele andere schaalmodellen, verkrijgbaar.

Modelbouw DAF YA 328 "Dikke DAF"

Ben je op zoek naar een militair schaalmodel waar vele vaders en opa's bij wegdromen?  Denk dan eens aan een kant-en-klaar model van Artitec schaal 1:87. Bij Toys & More heb je de keuze uit een ruim aanbod van diverse schaalmodellen van de Koninklijke Landmacht met een hoog realiteitsgehalte. 

In de loop der jaren hebben binnen de Koninklijke Landmacht zeer veel voertuigen dienst gedaan. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan de DAF YA 328 drietonner die ook wel liefkozend “Dikke DAF “ genoemd werd. Dit door het donkere motor geluid en het indrukwekkende uiterlijk van dit voertuig. Als dienstplichtigen vroeger voor de eerste keer opkwamen, dan stonden op de diverse treinstations de “Dikke DAF’s” al te wachten om de nieuwe lichting militairen naar hun kazerne te brengen. De koffers werden achterin gegooid en toekomstige kameraden staken hun hand uit om de jonge mannen te helpen de laadbak in te komen om vervolgens plaats te nemen op de “comfortabele” houten bank. Voor velen was de DAF YA 328 “Dikke DAF “dan ook de eerste kennismaking met het leger.

 

Behoorde je tot de gelukkigen dan kreeg je een rijopleiding met bijbehorend rijbewijs dat je dan later kon overzetten naar het burger rijbewijs. De rijopleiding op de DAF YA 328 had iets Spartaans. Doordat de motor tussen de chauffeur en de instructeur geplaats was gingen soms de aanwijzingen van de instructeur verloren in het zware motorgeluid. Instructeurs hadden dan ook vaak een stokje bij zich waarmee op de binnen helm van de leerling 'getikt' werd wanneer zij de aandacht wilden trekken. Tijdens de rijlessen werden de juiste schakelmomenten vaak aangegeven door tikken met een stok op de metalen motorkap. De lesuitvoering was uitgerust met een metalen stang (van circa een meter lengte) vóór de bijrijders stoel, waarmee de rijinstructeur het remsysteem kon bedienen. Het zogenaamde "ho-ijzer”.

Waarom kiezen voor een kant-en-klaar schaalmodel van Artitec?

Een schaalmodel van de “Dikke DAF” en vele andere tot de verbeelding sprekende voertuigen, zoals de DAF YA 126 "WEP"of de DAF YP 408, zijn nu verkrijgbaar bij Toys & More. Elk model is een perfecte mix van een ouderwets oog voor detail en state of the art technologie. Als u op zoek bent naar een authentiek, nauwkeurig en gedetailleerd model om uw scenery levensecht te maken kijk dan bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden